Uitverkocht Villa Thalia geniet van sprookjeshuwelijk Assepoester

Uitverkocht Villa Thalia geniet van betoverend sprookjeshuwelijk Assepoester

Een uitverkocht Villa Thalia genoot afgelopen zondag 25 november van een betoverend sprookjeshuwelijk van Assepoester en haar knappe Prins. De huwelijksvoltrekking, waarbij Sinterklaas optrad als Buitengewoon Ambtenaar, werd voorafgegaan door een uur durend show-spektakel vol humor, bijzondere rolverwisselingen en bekende meezingliedjes.

Tijdens een ijzersterke vertolking van de grote Tino Martin hit ‘Hou me vast‘ liet de knappe Prins zijn emoties vrij baan, hij hunkerde naar een lieve vrouw aan zijn zijde, onderwijl twee (aangekondigd als;) oer-lelijke stiefzussen alles uit de kast haalden om in zijn blikveld te geraken. Tot ieders grote verbazing valt de Prins tijdens het jaarlijkse Sprookjesbal als een blok voor de prachtige Assepoester. Maar aan hun eerste ontmoeting komt om 12.00 uur abrupt een einde wanneer Assepoester wegsnelt alvorens de betovering verbroken wordt.

Gebroken van verdriet hunkert de Prins naar dat ene meisje van wie hij niet eens de naam weet. Met de inzet van de Hazes’ klassieker ‘Zij gelooft in mij‘, als dromerig duet gezongen door de Prins en Assepoester, raken zij een gevoelige snaar bij alle toeschouwers. Het verloren gouden muiltje blijkt uitkomst te bieden en helpt de Prins bij de zoektocht naar ‘zijn’ droomprinses. Hoewel de twee oer-lelijke stiefzussen nog een poging wagen, is het toch uiteindelijk Assepoester die de schoen past. Wat volgt is een sprookjeshuwelijk van de bovenste plank, waarbij niemand minder dan Sinterklaas komt opdagen en het huwelijk tussen de twee verliefde sprookjesfiguren ‘officieel’ sluit.

Smullen tijdens het pannenkoeken-huwelijks-diner

De keuze voor het sprookje Assepoester voor de tweede editie van de ‘Sprookjes in Thalia’ bleek een regelrechte knaller. Tientallen jonge meisje kwamen verkleed als het populaire sprookjeskarakter naar de bekende Rotterdamse evenementenlocatie opgetogen. Tijdens de aansluitende sprookjesdisco maakten ook zij kennis met tientallen sprookjesprinsen of gingen op de foto met de Sint en Assepoester. Geen feest zonder pannenkoeken, dus had het bruidspaar besloten dat het menu van het ‘huwelijksdiner’ enkel uit verse pannenkoeken bestond, uiteraard met ruime keuze uit bijbehorend beleg variërend van chocoladepasta tot knisperende snoepjes.

Maandelijks familiefeest voor jong en oud(er)

Het script van de ‘Sprookjes in Thalia’ werd geschreven door Martijn Ek en gespeeld door Bo van Vliet, Ayal Oost, Marcella Heukels en Roos van Breukelen. Het avonturenverhaal werd op magistrale wijze verteld door ‘de directeur van dit sprookjescircus’, cabaretier Aron Elstak.

Sprookjes in Thalia is een maandelijks familiefeest waarin telkens een nieuw, bekend sprookje centraal staat. Het evenement wordt in opdracht van Sfeerhoreca (eigenaar van Villa Thalia) geproduceerd door het team van Made in Mind. Op het gebied van PR en vrije publiciteit werkt Made in Mind samen met vaste partner Royal Promotions en Ticketpoint.nl verzorgt een deel van de online ticketing.

De volgende editie vindt plaats op zondag 20 januari 2019 met het bekende sprookje Repelsteeltje.