Stress kan ook in je voordeel werken, zolang er voldoende energiebronnen tegenover staan

Stress kan ook in je voordeel werken, zolang er voldoende energiebronnen tegenover staan

Over samenwerken is al veel gezegd en geschreven. Als ‘aanvoerder’ van een  dienstverlenende organisatie moet ik er voor zorgen dat we iedere dag opnieuw een optimale ondersteuning bieden aan de samenwerking met onze opdrachtgevers. Er is natuurlijk niemand die alles kan, en het is een cliché dat als je de krachten bundelt je bergen kunt verzetten. Maar laten we eerlijk zijn: echt samenwerken met andere organisaties is zo makkelijk nog niet.

Wie werkt in een hoge versnelling krijgt daar gratis een portie stress bij. Dat klinkt misschien negatief, maar stress kan ook in je voordeel werken. Zolang er maar voldoende energiebronnen tegenover staan. Het is belangrijk om je te omringen met ‘energiegevers’ die al het harde werken net dat beetje extra voldoening geven. Op deze manier werken we doorgaans met ons opdrachtgevers samen.

Een actueel voorbeeld hiervan is het van (TV) bekende hotel De Druiventros. Door ieders kracht productief en positief in te zetten, bereiken we resultaten waarbij iedereen met zichtbaar plezier ‘even gas bij geeft’. Al helemaal nu komende week ook nog eens de repetities starten van hun nieuwe dinnershow. De energie die afspat van alle betrokken partijen zorgen ervoor dat we automatisch doorschakelen naar een nog hogere versnelling. Persoonlijk kan ik haast niet wachten tot de aanstaande openingsavond op zaterdag 20 april.

Kortom, de ‘opdrachtgever’ als ‘energiegever’, dat klinkt toch al meteen een stuk aangenamer. Daar kan wat mij betreft geen klimaatakkoord tegenop!

 

Deze blog is geschreven door Made in Mind in opdracht van Ticketpoint.