Het is nog nooit zo urgent geweest om nieuwe maatschappelijke en economische modellen te creëren. Dit is het moment om het zelfgenezend vermogen van de ecosystemen van onze planeet te herstellen, spirituele leegte aan te pakken en een diepe verbinding te maken met de natuur en elkaar. Nu is het tijd voor ons talent en onze rijkdom om positieve verandering teweeg te brengen en ervoor te zorgen dat al het leven op aarde gedijt. 

In augustus 2021 start voor ons een groot avontuur. Diep verscholen in de Spaanse Pyreneeën bouwt pionier Stef van Dongen een ontmoetingsplek voor de changemakers van deze wereld. Het vergemakkelijken van een diepe verbinding met onszelf en de natuur is voor hem de sleutel tot het vormgeven van de samenlevingen waarin we willen leven. Samen met anderen wil hij nieuwe modellen bouwen die menselijk gedrag aanmoedigen en het zelfgenezend vermogen van onze ecosystemen mogelijk maken.  

Voor de organisatie van een tweetal evenementen namen wij intrek in “The Home”, een landgoed van 251 hectare verborgen in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Een onbeschrijflijk  prachtige plek voor co-working, evenementen, retraites en vergaderingen in de ongerepte en afgelegen wildernis dicht bij Barcelona. Deze locatie biedt biologisch voedsel van eigen bodem, vers water uit de bergen, rivieren, stilte en een warme en geruststellende plek om te verblijven. The Home is een unieke omgeving voor revitalisatie; lichaam, geest en ziel op één lijn brengen, je diep te verbinden met de natuur en relaties te  koesteren. Gedurende twee weken tijd mochten we kleine groepen van 25 personen verwelkomen.  De deelnemers namen deel aan verschillende workshops en discussiesessies. De avonden stonden in het teken van eten, gesprekken en ontspanning met muziek, yoga en dans. 

Het werd een onvergetelijk avontuur waarbij ook veel ruimte was voor persoonlijke verdieping en groei dankzij ontmoetingen met inspirerende mensen vanuit de hele wereld. Een nieuwe richting werd gevonden, hoe hobbelig de weg ernaartoe soms ook was. 

patrick blog