Op vijftienjarige leeftijd rolt Patrick bij toeval in het ‘productievak’. De toenmalige grootmeesters Hans Sleeswijk, Lee Towers, Joop van den Ende, maar ook impresario Jacques Senf, leren hem de fijne kneepjes van het vak. In de opvolgende jaren vergroot hij zijn organisatorische en creatieve vaardigheden door betrokkenheid bij vele uiteenlopende evenementen in binnen- en buitenland. Van galashows met Las Vegas-achtige proporties tot popconcerten. En van intieme voorstellingen in de Nederlandse theaters, bedrijfsevenementen, festivals tot arena-producties in o.a. de Johan Cruyff ArenA, het Arnhemse Gelredome en Antwerps sportpaleis. 

Vanaf 1999 is hij uitvoerend producent van vele grootschalige publieksevenementen waaronder Rene Froger Live at the ArenA, De Vrienden van Amstel Live, Within Temptation & Metropole Orchestra, Tros Jubileumfeest in de ArenA, de wereldlancering van Puma Parfumes, Frans Bauer Live in Ahoy, De Dijk Live in Ahoy, Kerst in het Gelredome, Pure & More in Concert, Golden Earing in Ahoy en meer. Als associate producer werkt hij mee aan Nénette et les Zézettes (Loes Luca) – Finalement Ahoy!, maar ook de concerten van Kane en Doe Maar in De Kuip in Rotterdam.

Achter de schermen is hij nauw betrokken bij talloze televisieprogramma’s zoals De Bauers, Over de vloer (Gerard Joling en Gordon), De Toppers op weg naar de ArenA en 1.000 Sterren Stralen. De realityserie De Bauers wordt in 2000 zelfs bekroond met de prestigieuze Televisierring. Daarnaast wordt hij veelvuldig ingeschakeld als creative en show director. Hij werkt jarenlang nauw samen met Lionel Richie, Ilse de Lange, Lee Towers, Jeroen van der Boom Diana Ross en als ‘artist liaison’ is hij betrokken bij de Holland Zingt Hazes concertreeksen in de Ziggodome.

Eind 2008 treedt hij aan als managing director bij Royal Promotions. Dit landelijk opererende PR bureau heeft sterke wortels in de live entertainment industrie. Hierdoor is Patrick betrokken bij talloze publiciteit- en mediacampagnes voor klanten als Albert Verlinde Entertainment, Studio 100, Douwe Egberts, Soldaat van Oranje en De Zwaluwhoeve. Vanaf 2009 is hij tien jaar lang Member of Advisory Board van de TIO Hogeschool. In 2010 reist Patrick af naar Noorwegen om de Nederlandse delegatie als plaatsvervangend Head of Press te begeleiden tijdens het Eurovisie Songfestival.

Samen met Maurice Luttikhuis is hij in 2012 als regisseur verantwoordelijk voor de samenstelling van de Musical Classics concertspektakels in Rotterdam Ahoy en voor Kasteel de Haar ontwikkelt hij ‘De sprookjes van De Haar’. In tien jaar tijd groeit het concept uit tot een ware familietraditie met jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Jeugdtheater Hofplein (waar hij als kind jarenlang leerling is) bedenkt hij een vijfentwintig-uur-durende theatermarathon dat wordt afgesloten met een koninklijk bezoek van Willem Alexander en Maxima. In 2014 werkt Patrick mee aan de viering van het 100 jarig bestaan van de Erasmus Universiteit. De officiële viering met de Dies Natalis in De Doelen wordt bijgewoond door hare koninklijke hoogheid Prinses Beatrix. 

Ondernemend van aard onderzoekt Patrick vanaf de beginjaren ’00 de mogelijkheden om zijn werkveld te verbreden. Hij voorziet kansen om nieuwe en snelgroeiende vakgebieden als online marketingcommunicatie en social media te combineren met zijn werk als producer. Samen met Ticketpoint richt hij het online marketing en PR bureau Mister-Postman op. De combinatie van produceren en (online) marketing komt goed van pas wanneer als gevolg van de Corona uitbraak de vraag naar hybride evenementen en online marketing sterk toeneemt. 

Op persoonlijke titel adviseert Patrick op allerlei gebieden verschillende personalities. Hij onder meer samen met Conny Breukhoven en tv-presentator John Williams. Bovendien verzorgt het management van Yoga of Music, het vocalisten duo Marcella & Martijn en werkt aan het muziekcollectief Artist Spiritu.

In 2022 wordt Patrick aangesteld als manager van The Home, de thuisbasis van de Pioneers of Our Time, een wereldwijd netwerk van change makers. The Home maakt onderdeel uit van een omvangrijk landgoed van ruim 400 hectare verborgen in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Het biedt plek voor co-working, evenementen, retraites en vergaderingen in de ongerepte en afgelegen wildernis dicht bij Gerona. De locatie biedt biologisch voedsel van eigen bodem, vers water uit de bergen, rivieren, stilte en een warme en geruststellende plek om te verblijven in luxe suites. Het landgoed faciliteert gasten (enkel op uitnodiging) uit de hele wereld een uniek verblijf voor revitalisatie; om lichaam, geest en ziel op één lijn brengen en om je diep te verbinden met de natuur. Het landgoed herbergt naast verschillende authentieke verblijfsgebouwen, een biologische boerderij, landerijen en een stilte-bos.

Vanaf mei 2022 woont en werkt Patrick in Spanje. Digitale ontmoetingen wisselt hij af met fysieke bijeenkomsten in Nederland. Digitalisering maakt het meer dan ooit mogelijk om overal ter wereld ons werk te doen. Met een bestaan als ‘creative & digital nomad’ wil Patrick het liefst locatie-onafhankelijk ondernemen, leven en werken. Voor hem is dat de manier om nieuwe inzichten te ontdekken, ruimte te bieden aan bijzondere ontmoetingen, uitdagende avonturen aan te gaan met anderen in niet alledaagse omgevingen.

Patrick is een gedreven en energieke creatief met aantoonbaar ervaring in het effectief managen van theater, event en live entertainment projecten; van idee tot realisatie. Hij is ervaren in het voorbereiden van evenementen en aansturen van betrokken partijen. Deskundig, pragmatisch, resultaatgericht en gericht op duurzame relaties. Hij is sterk gericht op de verschil makende details, maar ook ieder aspect van hostmanship om bezoekers of deelnemers te verzekeren van een welkome ervaring.