Na maanden van onzekerheid door corona, was er begin september 2021 eindelijk weer wat perspectief. Evenementen kunnen weer doorgang vinden, mits er aan de anderhalve meter afstand wordt voldaan. De hoogste tijd dus voor Mink Beauty Concepts om te bekijken wat er wél kan.  Hoe kunnen we elkaar weer ontmoeten en de kracht van live benutten? Het organiseren van een hybride evenement moest hierin dé uitkomst bieden. De term hybride is geen nieuw concept, maar door de coronacrisis heeft deze vorm van evenementen organiseren wel een vlucht genomen en veel meer potentie gekregen. 

Voor de presentatie van de najaarscollectie is daarom de Mink Season Session bedacht. Een mix van ontmoeten, ontdekken en ervaren met zowel fysieke als online elementen. De zintuigen spelen hierbij een centrale rol. Een ontvangst met een DJ gecombineerd met live performances, een proeverij, een geurbeleving, maar natuurlijk ook een workshop met een professionele make-up artist. Het programma werd uiteindelijk door circa dertig genodigden in de studio bijgewoond en online bekeken door een veelvoud aan geïnteresseerden.  

Door de corona maatregelen kunnen locaties slechts een deel van hun gastencapaciteit faciliteren. Daarom biedt de combinatie van live en online een uitkomst. Een hybride evenement vindt live plaats met een (beperkter) publiek, maar kan ook digitaal bijgewoond worden. Door het gebrek aan capaciteit wordt live aanwezig zijn exclusiever. Aanwezigen hebben de volledige beleving, inclusief catering en netwerken. De deelnemers die niet fysiek aanwezig zijn, kunnen het evenement online bijwonen. In dit geval kon men vanachter de laptop of telefoon de sessies bijwonen. Hiervoor zijn meerdere camera’s ingezet die het programma in beeld brachten. Aangevuld met extra licht en geluid, werd de stream door de technici om de streams in goede banen geleid.  

Het samenstellen van een hybride evenement vraagt om een andere manier van denken. Het hybride element van een evenement moet immers aantrekkelijk zijn én blijven voor de online bezoeker. Inhoudelijke snelheid door met name variatie in de onderwerpen, maar ook goede schakelingen zijn essentieel om de ’thuisbezoeker’ geboeid te houden. 

patrick blog