De loopbaan van Martijn navigeert langs een reeks van uitdagende ervaringen. Na het afronden van zijn opleiding gaat hij in eerste instantie aan de slag in de luchtvaart. Na vijf prachtige jaren op Schiphol en een periode als assistent vestigingsmanager van een particuliere HBO opleiding, is hij korte tijd werkzaam voor de overheid. In de tussentijd groeit hij in zijn rol van maker en performer. Vanaf 2008 kiest hij definitief voor een bestaan in de uitvoerende kunsten. Hij bedenkt, schrijft en produceert muziektheatervoorstellingen en wordt geboekt voor  optredens tijdens uiteenlopende evenementen. In die periode start ook de samenwerking met Marcella Heukels. De twee vocalisten bouwen samen aan een duurzaam netwerk van opdrachtgevers waardoor zij zich verzekeren van jaarlijks vele optredens tijdens evenementen en op uiteenlopenden locaties. Zo verrassen zij de bezoekers onder andere Diergaarde Blijdorp en Madurodam met hun mobiele, live performances. Daarnaast zijn ze te zien met  verschillende muziektheatervoorstellingen voor o.a. De Voedselbank of met familieshows in Villa Thalia en Capslock. In alles wat Martijn onderneemt is een gezonde muzikale nieuwsgierigheid zijn grootste drijfveer. De energie die hierdoor vrijkomt weet hij – zonder opsmuk – over te brengen op anderen. Het is één van de succesfactoren gebleken van de samenwerking tussen beiden vocalisten.

Wanneer hij in aanraking komt met yoga, tantra, meditatie en mantra ontdekt hij welke innerlijke krachten vrijkomen. Het zingen van mantra’s veranderd zijn leven compleet. In 2019/2020 start hij met een opleiding tot muziekdocent in India. Sindsdien treedt hij onder de naam ‘Yoga of Music’ met grote regelmaat op in binnen- en buitenland. De ene keer als uitvoerend artiest met een eigen concertprogramma of workshop-sessie, dan weer als muzikaal begeleider van een yogales of meditatiecursus. Ook wordt hij ingeschakeld voor jamsessies met een wisselend collectief van muzikanten. Het levert steevast verrassende performances op.

Stilzitten, liggen, luisteren, bewegen, meezingen of enkel (mee)neuriën, bij de performances van Martijn mag én kan het allemaal. Ieder mens is uniek en door de verbinding met muziek zorgt Martijn voor een omgeving dat voor enkele ogenblikken als ‘grenzeloos’ aanvoelt. Yoga staat voor verbinding; één maken. Het leert ons de geest, het gevoel, gedachten en het lichaam te beheersen. De universele taal van muziek sterkt ons deze elementen te verenigen; muziek als een verbindende factor. Deze benadering maken de optredens van Martijn uniek in zijn soort.

Behalve zijn stem gebruikt hij traditionele instrumenten zoals de Tanpura, harmonium, hakkebord of de esraj. Zijn muziek is geïnspireerd op traditionele Indiase composities waar een minimale wending aan wordt gegeven. De muziek is hierdoor tonaal, ritmisch, soms opzwepend, dan weer teruggebracht tot een verstilde sfeer. Door de meditatieve soundscapes van de muziek worden luisteraars aangemoedigd een eigen (innerlijk) verhaal te ervaren. Daarnaast maakt hij gebruik van eigentijdse technieken. Zo herken je een hint naar world music en invloeden van wave en zelfs trip hop. Voor Martijn gaat het uiteindelijk om verbinding door muziek; Yoga of Music.