Ben jij er klaar voor om je op te laden voor een nieuw jaar vol uitdagingen? Wil je voor enkele uren de hectiek van alledag achter je laten? Ben je opzoek naar rust, ruimte, de puurheid van muziek en een manier om even compleet te ontspannen? Dan is er goed nieuws! In navolging op de succesvolle eerste editie van de “Mantra Yoga workshop” organiseren Martijn (Yoga of Music) en Denise (Positivity Company) een vervolg op zondagmiddag 30 januari 2022. Van 14.00 – 17.00 uur kun je deelnemen aan een rustgevende workshop waarin Yin Yoga op rustgevende wijze wordt gecombineerd met een live performance geïnspireerd op Indiase muziek. De workshop vindt plaats in de prachtig nieuwe studio van House of Happiness aan het Burgemeester Hoffmanplein 39 in Rotterdam (Noordereiland). 

Deze workshop is bij uitstek geschikt voor wie eens kennis wil maken met de ontspanningstechnieken van Yin Yoga, terwijl de meer ervaren beoefenaar verrast zal zijn door de bijzondere atmosferische combinatie met live muziek. 

Na een korte pauze neemt Martijn je mee op een muzikale ontdekkingsreis. Hij laat je de innerlijke kracht ervaren van het kirtan-zingen waarbij het vaak gaat om enkele woorden die steeds voorgezongen worden door 1 iemand, waarna de hele groep het  nazingt. De naam Kirtan komt uit de Indiase/Hinduïstiese traditie.  Het betekent het zingen van “de Naam” met een groep mensen. In Kirtan gaat het om het herhalend zingen van de verschillende benamingen van de diverse Indiase Goden (die uiteindelijk allemaal weer 1 zijn).  En zo kun je Kirtan-yoga ervaren als het verbinden van het uiterlijke zingen met de innerlijke stilte. Hierdoor kun je naar binnen keren zonder dat er nog “gedacht” wordt (meditatie). Alleen geconcentreerd luisteren naar de muziek mag natuurlijk ook. Ook dan zul je de ontspannende werking van de muziek ervaren.

Ter afsluiting van een middag van complete ontspanning worden tijdens een gezellige nazit smakelijke huisgemaakte vegan fingerfood hapjes geserveerd.

Praktische informatie

Je hoeft niets voor te bereiden, maar trek vooral comfortabele kleding (joggingbroek) aan. Let op: kom je met eigen vervoer? In de omgeving van de studio geldt betaald parkeren.  Aanmelden voor de workshop is mogelijk via de  website van Positivity Company, klik hier.

patrick nieuws, performances