Met uitzicht op een strakblauwe lucht en de warmte van de eerste voorjaarszon arriveren zondagmiddag 27 februari de deelnemers voor de tweede, uitverkochte editie van de Yoga City Retreat. Organisatoren Denise (Positivity Company) en Martijn (Yoga of Music) kiezen ook deze keer voor de prachtige studio van House of Happiness op het Noordereiland in Rotterdam.

Even voor 14.00 uur is de studio volledig gevuld met een groep nieuwe deelnemers. Sommigen zijn al gevorderde yogabeoefenaars, voor weer anderen dit de eerste kennismaking. Na een korte introductie start Denise met een sessie Yin Yoga waarbij de deelnemer een pose voor enkele minuten vasthoudt. Op de achtergrond speelt Martijn op de tanpura. De combinatie van yin yoga met live muziek blijft een bijzondere ervaring en zorgt voor een ultiem  ontspannen atmosfeer. Na een korte pauze volgt een performance met geleide mantra’s. Ditmaal opgedragen aan de vrede. Meer dan ooit leven we momenteel in een wereld waarin van alle vormen van vrede, helaas de ‘onvrede’ overheerst. Met alle verschrikkelijke ontwikkelingen en menselijke ontberingen aan de Europese grenzen, is het uitdragen van vrede meer dan actueel. Juist deze boodschap versterkt iedere emotie. Binnen afzienbare tijd wordt de mogelijk aanwezige aarzeling overwonnen en laat iedereen de innerlijke stem de vrije loop. 

Evenals de vorige keer wordt de middag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.  

Door het enthousiasme en de aanhoudende belangstelling voor de Yoga City Retreats lijkt een nieuwe traditie te zijn geboren. De eerstvolgende Yoga City Retreats vinden plaats op zondag 27 maart, zondag 24 april of zondag 26 juni. Aanmelden is vanaf nu mogelijk via de website van Positivity Company

patrick nieuws