Mamma Mia… alweer 45 jaar na Waterloo

Op 6 april is het precies 45 jaar geleden dat ABBA met het epische nummer Waterloo het Eurovisie Songfestival won. Dit betekende definitief de internationale doorbraak van deze Zweedse popgroep. Het succes van ABBA is de afgelopen decennia niet alleen grenzeloos gebleken, maar óók generatie-overschrijdend. Want wie is er níet opgegroeid met de hits van ABBA?

Zelfs 45 jaar ná Waterloo domineren de hits van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid nog altijd de internationale hitlijsten. Met meer dan 200 miljoen verkochte albums, dagelijks uitverkochte MAMMA MIA! shows in vele landen én twee recordbrekende hitfilms is ABBA één van de succesvolste en meest iconische popgroepen ter wereld.

Afgelopen maand werd met een feestelijke matinee en in aanwezigheid van vele BN-ers (in hun mooiste ABBA outfits) ’45 jaar na Waterloo’ gevierd in het Utrechtse Beatrix Theater. Het jubileum werd gevierd met de première van zanger Kaj van der Voort, bekend van de boyband B-Brave, die de komende tijd te zien zal zijn in de rol van Sky. Hij vervangt tijdelijk acteur Soy Kroon.