John Williams RNB Oldskool Hits

Liefhebbers van RNB, funk en swingbeat kunnen hun hart ophalen. RTL presentator John Williams organiseert op zaterdagavond 16 april 2022 ‘de grootste RNB Oldskool Hits show van Nederland’. In de RTM Stage (van Rotterdam Ahoy) slaat hij een brug tussen de iconische hits en artiesten van toen én nu. RNB Oldskool Hits “The Icons Edition” wordt een avond vol nostalgische herinneringen en onvergetelijke muzikale hoogtepunten. Trek je mooiste outfit uit de kast en oefen alvast je dansmoves. We verzekeren je van een heerlijk oldskool en funktastic avondje uit. John Williams: “Na twee fantastische ‘Oldskool Hits” seizoenen in het theater is het tijd voor de volgende stap. Voor deze liveshow in RTM Stage gaan we opzoek naar verrassende combinaties van de grootste RNB hits van onze iconen van toen, maar óók van nu. Met zoveel talent op één podium wordt muzikaal vuurwerk niet geschuwd! Eén groot feest der herkenning, maar ik hoop vooral op een avond van onbegrensde muzikale saamhorigheid.”

Met een rijk gevulde platenkoffer start RTL-presentator John Williams in 2018 een eigen theatershow rondom zijn favoriete RNB oldskool hits. Als een muzikale snelkookpan neemt hij de bezoeker mee langs een eindeloze reeks van wereldberoemde RNB hit-dossiers. Bijgestaan door de beste muzikanten en vocalisten van ons land, en afgewisseld met persoonlijke anekdotes, voert hij het tempo verder op met uitvoeringen van de grootste RNB hits. De RNB Oldskool Hits theatershows roepen jeugdherinneringen op aan levendige discoperiode van de jaren ’80, ’90 en ‘00. Voor één avond waant men zich weer in The Challenge, Imperium, Locomotion of Bluetiek-in. De discotheken waar men in een lange rij moest staan voor de beste swingbeats. Jodeci, Boyz II Men, SWV, Blackstreet en nog veel meer komen voorbij tijdens dit leukste feestje van Nederland. Na een succesvol eerste seizoen komt  Williams met een vervolg op zijn muzikale rondreis. RNB OLDSKOOL HITS PART TWO is nog grootster en met een uitgebreidere tourlijst. Van Groningen tot Maastricht en van Rotterdam tot Utrecht. De theaterzalen stromen opnieuw vol en transformeren in binnen enkele minuten tot kolkende massa’s met dansende en meezingende bezoekers. Maar dan moet Williams noodgewongen de tournee voortijdig beëindigen als gevolg van de corona pandemie. Terwijl de hele wereld de adem inhoudt en iedereen alle ontwikkelingen op voet volgt, bedenkt  Williams een nieuwe manier om door te gaan. Hij lanceert zijn eigen online platform “Johnny World”. Met RNB Oldskool hits stream-uitzendingen weet hij in korte tijd duizenden fans te bereiken. Alleen nu digitaal. Terwijl de hele wereld de adem inhoudt en iedereen alle ontwikkelingen op voet volgt, bedenkt  Williams een nieuwe manier om door te gaan. Hij lanceert zijn eigen online platform “Johnny World”. Met RNB Oldskool hits stream-uitzendingen weet hij in korte tijd duizenden fans te bereiken. Alleen nu digitaal.

Over John Williams

John is op 27 december 1969 geboren in Paramaribo. Na de HAVO volgt John de HBO-opleiding Beleid, Bestuur en Management aan de Haagse Hogeschool en de vooropleiding aan de Toneelschool in Maastricht. Zijn loopbaan begint achter de schermen. In het theater start hij als assistent manager bij “Sound of Motown” en “La Cage aux Folles”. Bij televisie als productie-assistent bij IDTV. Hij acteert in o.a. de politieserie Blauw Blauw als agent Rodney, Costa als profvoetballer Kevin Borgers, in Onderweg naar morgen als arts Maurice Zegers, in de dramaserie Westenwind als uitsmijter Bob en in Bon Bini Beach als Glenn. 

Daarnaast gaat hij aan de slag als presentator van verschillende televisieprogramma’s.  Na een screentest blijkt duidelijk dat hij ook daarvoor over voldoende talent beschikt. John wordt het gezicht van talloze programma’s bij  Veronica, Yorin, RTL5 en RTL4. Ruim 3,5 jaar is hij één van de gezichten van het ochtendprogramma Lijn4 voor RTL4. Samen met Stella Gommans presenteert John het RTL4 programma ‘House Vision’, waarin zij wekelijks op zoek gaan naar de mooiste huur- en koopwoningen in binnen- en buitenland. In 2006 doet Williams als kandidaat mee aan het programma Dancing on Ice. In 2009 is hij deelnemer aan de programma’s Let’s Dance en Ik hou van Holland. 

In 2012 en 2015 werkt hij mee aan het programma De Jongens tegen de Meisjes en in 2013 is hij te zien als deelnemer in Ik hou van Beatrix. In 2017 en 2019 neemt hij deel aan The Big Music Quiz. In 2019 keert hij terug naar het theater. Met zijn eigen RNB Oldskool Hits theatershow blaast hij de verhalen achter zijn favoriete RNB jeugdhits nieuw leven in. Aansluitend hierop lanceert hij het digitale platform Johnny’s World waarmee hij in korte tijd een actieve community opbouwt met duizenden RNB, funk en soul liefhebbers uit het hele land. Ondertussen blijft hij een vast en vertrouwd RTL gezicht en bereikt hij maandelijks een miljoenenpubliek met populaire TV-programma’s zoals Help mijn man is een klusser en Tiny House Battle.