Het leven zit af en toe van toevalligheden aan elkaar, althans zo lijkt het. Eén enkel app-berichtje van een vriend aan een vriend, legt de verbinding tussen yoga-docent Denise (van The Positivity Company) en Martijn (van Yoga of Music). Daags erop volgt een eerste kennismaking en  ontstaat het idee om een yin yoga workshop mét live muziek te organiseren. Er wordt meteen een datum geprikt en een geschikte locatie gevonden bij The House of Happiness.  De naam van deze gloednieuwe studio op het Noordereiland in Rotterdam kan niet toepasselijker. De samenwerkingsprimeur van Denise en Martijn bezorgt de deelnemers letterlijk en figuurlijk een “huis van geluk”.

Op zondagmiddag 21 november vallen alle puzzelstukjes op z’n plaats. De combinatie van Yin yoga met live ondersteuning op de tanpura en het harmonium zorgt voor een bijzonder evenwicht tussen lichaam, geest en – zoals later zou blijken – ook de  unieke, innerlijke stem.

Juist in deze tumultueuze tijden, waarin niets in balans lijkt te zijn,  groeit de behoefte om even terug te trekken en opzoek te gaan naar het innerlijke gevoel. Om (weer) rust en balans te vinden. Deze bijeenkomst brengt zowel de  onervaren als de meer geoefende deelnemer voor enkele uren dat gewenste rustmoment 

De middag start met Yin yoga. Daarbij worden posities langer vastgehouden. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De houdingen die je aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

De ondersteunende live zang en muziek helpen je om gedachten los te laten en bij het mediteren. Yin yoga is zo prettig omdat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam en geest.

Een korte pauze verbindt het tweede gedeelte van de middag. Na een korte inleiding start een verkenning van de innerlijke stem. Deze oefening geeft je de ruimte om hardop of in stilte mee te doen aan de repeterende  meditatieve mantrateksten. Hardop of in stilte  zorgt het voor een bevrijdend gevoel. Het verlegt grenzen, voorbij de schaamte, omdat de muziek jouw stem verbindt met je hart. Dat zorgt voor een waardevolle en pure ervaring dat als het ware een vrije ruimte schept voor het gevoel en emoties.

Met een afsluitende gezamenlijke maaltijd wordt de tijd genomen om kort met elkaar ervaringen te delen en nader te leren kennen. 

Deze samenwerking vraagt om een vervolg en die komt er ook. Binnenkort wordt een nieuwe datum gepland om meer mensen op een ontspannende wijze een  “huis van geluk” te laten ervaren. 

Kijk en volg voor meer informatie: Yoga of Music (van Martijn) of The Positivity Company (van Denise). 

patrick blog