Afgelopen week hebben we nader kennis mogen maken met Kim en Hugo, de ondernemers achter de succesvolle hotspot HANNO in het centrum van Delft. Het levert een mooi en avontuurlijk verhaal op. Hugo en Kim zijn al meer dan 10 jaar samen en trotse ouders van Nina. Hugo bedrijfskunde gestudeerd en daarnaast altijd in keukens gewerkt en dol geweest op het koken en de gezelligheid in de horeca. Kim heeft de hotelschool gedaan, komt uit een waar horecagezin en heeft, net als Hugo, in meerdere horecazaken gewerkt. Ze hebben samen heel veel gereisd, waaronder een wereldreis van meer dan een jaar. Naast het reizen hadden ze nog een grote droom; een horecazaak starten. Na een lange zoektocht vinden ze een enorm pand aan het Doelenplein met een groot zonnig  terras, veel ramen én in hartje centrum van Delft.

Hugo en Kim geloven in verhalen, en daarvan hebben we er een hele hoop verzameld tijdens hun reizen. Je zal merken dat er achter (bijna) alles bij HANNO een verhaal schuilt. Om er een paar te noemen… Een van hun beste vrienden is architect en heeft het interieur ontworpen. En de muurschilderingen, toiletten en menukaarten zijn door vriendin Barbara gemaakt. Het bestek hebben ze zelf in India gekocht en meegebracht en een hoop spullen in de kast komen van over de hele wereld. De opvallende street-food kar in de zaak is gebouwd door een jongen die zij op reis hebben ontmoet en is geïnspireerd op de street-food karren in India en Nepal en alle stoelen hebben ze via Marktplaats gekocht en bij de leukste mensen thuis ergens in Nederland opgehaald. De mensen en het eten maken het reizen voor Hugo en Kim de landen waar we zijn geweest het leukst. Ze zijn dol op street-food en de sfeer van lokale marktjes. Alles op de menukaart is hierop geïnspireerd; het moet er niet alleen leuk uit zien maar ook het lekkerste zijn. Dit heeft ze een hoop blindproeverijen en bezoekjes bij leuke leveranciers gekost..

Wie was HANNO?
HANNO was een ontdekkingsreiziger, zo’n 2500 jaar geleden heeft hij met zeilschepen de westkust van Afrika gevaren, genavigeerd op basis van de sterren en onder andere gorilla’s ontdekt. Mooi verhaal! Hugo en Kim zijn ook dol op ontdekken en bij HANNO mogen de gasten ook een beetje op ontdekkingsreis gaan. Gerechten, talenten, herinneringen, mensen, spulletjes en smaken, het zijn allemaal verhalen.

Waarom groots café?
Groots café omdat ze ook gewoon een heel groot café zijn! Groots om het “Wereldse” mooi te omschrijven én groots café is de Nederlandse vertaling van Grand Café; gekeken naar onze openingstijden komen ze daar aardig in de buurt. Lekker. Ongeëvenaard. Thuis. Bij HANNO proef je eten van de wereld en ervaar je grenzeloze gastvrijheid. Echt. Anders. Van ontbijt met perfecte koffie, tot borrel met tropische cocktail. HANNO kent geen tijd. Voor ontbijten en ontspannen. Tussendoor en borreluur. Maaltijd delen of solo genieten. Voor een goeie cocktail, heerlijk wijntje of prachtig biertje aan de bar. Hugo en ik geloven in een positieve werksfeer, het leukste vinden ze werken in een gezellig team. Dit is belangrijk voor elkaar, maar dit voelen de gasten ook.

HANNO; open voor een bijzonder verhaal!

patrick blog, nieuws