Het groene hart van Lily

Posted on Posted innieuws

Salon Lily aan de Zwaanshals in Rotterdam Noord ademt een authentieke sfeer uit. In het hart van deze bloeiende Rotterdamse stadswijk vind je een verscheidenheid aan trendy winkels, goede koffietentjes, super gezellige restaurants, warme bakkers, de beste kookwinkel van de regio, zonnige terrasjes, kortom overal rondom Salon Lily vind je de über-hipste zaken van Rotterdam. Flarden muziek, ruis en café-achtig geroezemoes vanaf de straat dwarrelt de ruim opgezette lounge binnen. Vanuit hier loop je door naar de zitplekken waar letterlijk en figuurlijk groen centraal staat. Dit is duidelijk geen doorsnee salon. Zelfs de fairtrade koffie die geschonken wordt smaakt naar meer wanneer we plaatsnemen aan een grote houten tafel achterin de salon. Zelfs aan ‘natuurlijk licht’ is gedacht, dat binnenvalt door de glazen dakramen boven de wastafels.

De inrichting sluit exact aan bij waar Sarah, de drijvende kracht achter de nieuwe salon, vanuit haar hart voor staat; uitsluitend natuurlijke producten. Niet alleen gezond voor je haar, huid, gezicht en lichaam, maar vooral óók gezond voor de wereld. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de gemiddelde kapper heeft een behoorlijke voorraad chemische producten in huis. Van peroxide om te blonderen, kleurspoeling om te kleuren tot een ruim assortiment aan haarverzorgingsproducten om het haar in model te brengen. Dat het ook anders kan, bewijst Sarah. Zij wil een salon waar duurzaamheid hoog in het staat. Niet om mee te liften op de laatste trends of vanuit een bewijsdrang, maar omdat natuurlijke producten voor haar gewoonweg vanzelfsprekend ‘natuurlijk’ zou moeten zijn. We zitten tegenover een innemende jonge ondernemer die vol enthousiasme honderduit vertelt over wat zij allemaal wil doen en bereiken met haar salon. Ze heeft bewust gekozen voor deze plek in Noord en wil daar een onderdeel van uitmaken. “Noord is Rotterdams, het bruist er en geen dag is hetzelfde. Ik geniet iedere keer van de grote ramen aan de voorzijde waarmee de levendigheid van de straat naar binnen brengen. Dat Rotterdam graag de lucht in bouwt, kijk maar naar die hoge gebouwen, blijven we in Noord juist lekker met beide benen op de grond. En dat past bij mij. In deze omgeving kan ik volledig op mijn gevoel vertrouwen. Ik wil geen meanstream salon, maar wel laagdrempelig zijn. Dat je kiest voor onze kwaliteit en voor ‘gezond haar’. Na jaren voor anderen te hebben gewerkt, mag ik nu deze uitdaging aangaan en dat vind ik echt te gek.”, vertelt Sarah.

Komende weken worden zowel in de salon als ‘online’ de laatste puntjes op de i gezet om vanaf eind juni met een knalfeest helemaal los te gaan. Binnenkort meer!

Geef een reactie