De Druiventros blaast ‘Op volle toeren’ nieuw leven in met optreden van jubilerende Corry Konings

De Druiventros blaast ‘Op volle toeren’ nieuw leven in met optreden van jubilerende Corry Konings

In 1971 begon DJ en presentator Chiel Montagne het programma ‘Op losse groeven’ dat later bekend werd als ‘Op volle toeren’. Tot 1990 zorgde het razend populaire televisieprogramma voor de lancering van talloze hits evenals vele nieuwe Nederlandstalige artiesten. Vader Abraham, Jacques Herb, Mieke Telkamp, De Kermisklanten, Koos Alberts, Wilma, de Zangeres Zonder Naam en Corry Konings zijn enkelen die met hun optredens in ‘Op volle toeren’ grote hits scoorden. Ruim 29 jaar na de laatste uitzending kunnen de fans van toen opnieuw hun hart ophalen met een bezoek aan de muziekshow ‘Ik hou van Hollands’.

Het bekende hoteliers echtpaar Rob en Janny Zoontjens van Hotel De Druiventros wil hiermee de bloeiende Op volle toeren hit-periode een nieuw leven inblazen. Tijdens een ruim vier uur durende show worden de bekendste hits van toen live gezongen. Dit alles in een ambiance dat de bezoeker doet terugdenken aan één van de meest succesvolste televisieformules van de vaderlandse televisie: ‘Op volle toeren’.

Janny Zoontjens-Mutsaers: “Een groot deel van onze bezoekers houdt van Hollandse muziek. Tijdens de talloze evenementen die bij ons worden georganiseerd, horen we merendeels de bekendste Hollandse hits op de achtergrond. Daarom hebben we ‘Ik hou van Hollands’ bedacht, om juist die heerlijke muziek en dat fijne gevoel van toen te combineren met een feestelijke lunch. We zien dat steeds meer bezoekers het minder prettig vinden om tot ’s avonds laat buiten de deur te zijn. Hoe fijn is het dat we voor hen de mogelijkheid bieden om niet alleen met elkaar te genieten van de muziek en gezelligheid waar ze zo van houden, maar ook nog eens smakelijk te eten.”

Voor de première-shows van ‘Ik hou van Hollands’ op woensdagmiddag 10, donderdagmiddag 11 en vrijdagmiddag 12 april a.s. heeft De Druiventros niemand minder dan Corry Konings gestrikt. Deze regelrechte ‘Op volle toeren coryfee’ staat al meer dan vijftig jaar aan de Nederlandse top. Als buurvrouw van het hotel is zij een graag geziene gast en haar optreden vormt het muzikale klapstuk van deze eerste show dat bol staat van de bekendste nummers uit de hitlijstperiode van ‘Op volle toeren’. Er zijn ook shows op zondagmiddag 21 april (1e Paasdag) en op zondagmiddag 12 mei.