Martijn & Denise

Hij zingt en maakt muziek. Zij geeft les en begeleid anderen. Wanneer Denise en Martijn elkaar in oktober ’21 ontmoeten blijkt dit het startpunt te zijn van een mooie samenwerking. Samen organiseren ze in de studio van House of Happiness in Rotterdam zogeheten ‘city retreats’. De belangstelling hiervoor blijkt groot, en ondertussen vindt iedere maand een ‘city retreat’. plaats. De deelnemers zijn geïnteresseerde beginners maar ook gevorderde beoefenaars. Wanneer je Martijn en Denise samen aan de slag ziet, word je meteen bevangen door hun aanstekelijke enthousiasme. Ze delen overduidelijk de intrinsieke motivatie om hun mogelijk kennis en kunde met anderen te delen. Denise en Martijn zijn ook te boeken voor een workshop op locatie, festivals of bij bedrijven en organisaties.

Over Rotterdam City Retreat

Het is geen geheim dat yin yoga een positief effect heeft op zowel je lichaam als geest. Bij Yin yoga wordt een pose minutenlang aangehouden. Het leert je om stil te worden en naar je lichaam te luisteren. Je maakt contact met wat diep binnen in je leeft en je leert je over te geven aan alles wat zich aandient. Je geeft je hart letterlijk ruimte.

Doordat de poses in eerste instantie weerstand kunnen oproepen (zowel lichamelijk ongemak als een zogeheten ‘monkey mind’), kom je vervolgens in een staat van overgave. Je heb weerstand gevoeld, je hebt het erkend en omarmd, en vervolgens weer losgelaten. Het resultaat? Heel je ‘zijn’ en ervaar pure ontspanning.

Tijdens dit programma werken Denise en Martijn met veel rust en kalmte nauw samen. Probeer tijdens de sessie je helemaal over te geven aan je hart; durf te ‘hangen’. Na een voorstelronde start Denise de workshop Yin Yoga waarbij Martijn voor de muzikale klankbegeleiding zorgt. Na een korte pauze leidt Martijn een opvoering met geleide mantra’s. Je ervaart hoe door de frequentie en de vibraties van een mantra energie wordt opgewekt. Het werkt bevrijdend. Tot slot volgt de ‘cooldown’ waarna je vervolgens aanschuift voor een gezamenlijke nazit (met vegan fingerfood).

Bij een ‘city retreat’ is plek voor 10 tot 12 deelnemers. Deze middag is geschikt voor een keer kennis wil maken met yoga, als ook beginnende en gevorderde beoefenaars. De studio van House of Happiness is gevestigd op het Noordereiland in Rotterdam.

Datum:

zondag 27 maart ’22

Tijden:

14.00 – 17.30 uur

Locatie:

House of Happiness

Datum:

zondag 24 april ’22

Tijden:

14.00 – 17.30 uur

Locatie:

House of Happiness

Datum:

zondag 26 juni

Tijden:

14.00 – 17.30 uur

Locatie:

House of Happiness

Over Denise

Met liefde, vrolijke kalmte, enthousiasme, medeleven en geduld geeft Denise yogalessen. Ze helpt anderen om los te komen van de dagelijkse routine, naar zichzelf te kijken en mooie inzichten te krijgen.Tijdens haar lessen kijkt ze naar jouw lichaam, want ieder lichaam is anders. Hiermee zorgt ze dat een yogasessie aansluit op jouw lichaam. Dat is belangrijk voor Denise: “yoga moet je helpen en als prettig worden ervaren.”

Haar passie voor yoga zorgt ervoor dat zij in 2021 het roer volledig omgooit. Ze verruilt haar marketingbaan voor de uitdaging van het zelfstandig ondernemerschap. Ze opent een eigen ‘homestudio’ in het centrum van Rotterdam en zoekt uitdagende vormen van samenwerking. Onderwijl blijft ze opleidingen volgen om haar aanbod verder te verrijken.

Opleidingen: Yoga Nidra Basis Annemiek Latour (Bergen), Masterclass Mindfulness van The Mind Movement (Rotterdam) , Hatha Yoga Teacher Training Arhanta Yoga (India), Level 1: Anatomy, Bones, Muscles (Poses & Yin Yoga Academy Rotterdam)

Over Martijn

Onder de naam ‘Yoga of Music’ treedt Martijn op in binnen- en buitenland. De ene keer als uitvoerend artiest met zijn eigen  concertprogramma of workshop-sessie, dan weer als muzikaal begeleider van een yogales of meditatiecursus. Ook wordt hij ingeschakeld voor jamsessies met een wisselend collectief van muzikanten. Het levert steevast verrassende performances op.

In alle gevallen valt meteen zijn liefde en toegankelijke benadering op. Hij is in staat een enthousiasmerende atmosfeer te creëren waarin de deelnemers de ontspanning en vrijheid voelen om opzoek te gaan naar hun unieke innerlijke stem.

Zijn muziek is geïnspireerd op traditionele Indiase composities waar een minimale wending aan wordt gegeven. De muziek is hierdoor tonaal, ritmisch, soms opzwepend, dan weer teruggebracht tot een verstilde sfeer. Door de meditatieve soundscapes van de muziek worden luisteraars aangemoedigd een eigen (innerlijk) verhaal te ervaren. Om in balans en tot ontspanning te komen.