Geweldig nieuws om te delen! Martijn (Yoga of Music), Denise (Positivity Company) en Jeanine (House of Happiness) slaan de handen ineen. Op vrijdagavond 21 januari 2022 organiseren zij de eerste editie van “Candlelight Kirtan”. Trakteer jezelf (en anderen!) op een ontspannend avondje. In de nieuwe, prachtige meditatieruimte van House of Happiness aan de Burgemeester Hoffmanplein (op het Noordereiland) in Rotterdam kun je een speciale Kirtan sing-a-long bijwonen.

Kirtan-zingen lijkt op mantra-zingen, maar dan eenvoudiger qua tekst (melodie kan wel veranderen). Bij kirtan-zingen gaat het vaak om enkele woorden die steeds voorgezongen worden door 1 iemand, waarna de hele groep het  nazingt. De naam Kirtan komt uit de Indiase/Hinduïstiese traditie.  Het betekent het zingen van “de Naam” met een groep mensen. In Kirtan gaat het om het herhalend zingen van de verschillende benamingen van de diverse Indiase Goden (die uiteindelijk allemaal weer 1 zijn).  En zo kun je Kirtan-yoga ervaren als het verbinden van het uiterlijke zingen met de innerlijke stilte. Hierdoor kun je naar binnen keren zonder dat er nog “gedacht” wordt (meditatie). 

Wil je dit bijzondere vrijdagavond evenement bijwonen? Meedoen of helemaal tot rust komen door te luisteren? Meld je aan via de website van Positivity Company.  Deelname bedraagt € 20,-.

patrick nieuws