Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ​​van het bedrijf in 2016 breidde BMW AG zijn inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen uit. Sindsdien combineren de BMW Stiftung Herbert Quandt en de Eberhard von Kuenheim Stiftung hun activiteiten om hun wereldwijde impact te vergroten. Om deze reden hebben de twee stichtingen hun staf en activiteiten geconsolideerd. Om rekening te houden met de groeiende internationale oriëntatie van de stichting, werd deze in 2017 omgedoopt tot “BMW Foundation Herbert Quandt”.

In 1959 verzekerde Herbert Quandt de onafhankelijkheid van BMW en legde daarmee de basis voor de succesvolle ontwikkeling van het autobedrijf. Als erkenning voor zijn ondernemersprestatie richtte BMW AG in 1970 de BMW Stiftung Herbert Quandt op. 

Via haar programma’s voor verantwoord leiderschap, haar wereldwijde netwerk en impactinvesteringen wil de BMW Foundation Herbert Quandt de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties promoten.

Vertegenwoordigers vanuit verschillende landen kwamen afgelopen zomer in Spanje bijeen. Het voornaamste doel van de bijeenkomst was het versterken van de onderlinge contacten, het delen van kennis en het bespreken van de plannen voor de komende twee jaar. 


patrick blog